خلاصه نویسی ها و یادداشت برداری هایی که دارم وقتی کارساز می شود که مرور شود.  (نویسا)
خلاصه نویسی ها و یادداشت برداری هایی که دارم وقتی کارساز می شود که مرور شود.  (نویسا)

خلاصه نویسی ها و یادداشت برداری هایی که دارم وقتی کارساز می شود که مرور شود. (نویسا)

تند خوانی


تکنیک تندخوانی
تکنیک تندخوانی

تکنیک تندخوانی

در این مقاله میخوایم در مورد چند تکنیک تندخوانی باهاتون صحبت کنیم . پس خوب دقت کنید :

( راهکار اول تندخوانی ) : مکث ها و توقف های چشماتون رو هنگام مطالعه ی سطر ها کاهش بدین ؛ این همون تمرکز های لحظه ای بر روی حروف و واژه هاست . ما هنگام خوندن هریک از سطر های یک متن ، چشمامون به صورت جهشی به جلو حرکت میدیم . به هر میزان که این مکث ها و جهش ها رو کاهش بدیم ، سرعت خوندنمون هم افزایش پیدا میکنه . تعداد این مکث ها در افراد کندخون به ٧ بار در هر سطر میرسه که میتونن اون را به سه بار کاهش بدن …

( راهکار دوم تندخوانی ) : هیچگاه به عقب باز نگردین ؛ اغلب افراد عادت کردن هنگام مطالعه به عقب برگشته و واژه ها یا قسمت هایی از متن رو که به خوبی متوجه نشدن رو باز خونی کنن. این کار فقط سرعت مطالعه ی شما رو کاهش میده. شما میتونین با مطالعه ی تکمیلی و مرور قسمت هایی رو که به درستی متوجه نشدین در بازه های مطالعاتی بعدی ، فرایند یادگیری تون رو در اون مبحث ، تکمیل کنین . شاید باخودتون فکر کنین که مطالعه و مرور مجدد اون متن و یا مبحث، وقت گیره، اما ثابت شده که بازگشت مکرر به عقب برای درک قسمت های درک نشده ، خیلی وقت گیر تر از مطالعه به روش تند خوانی هستش .

( راهکار سوم تندخوانی ) : با صدای بلند مطالعه نکنین ؛ عده ی زیادی هستن که عادت کردن با صدای بلند مطالعه کنن و به خودشون چنین تلقین میکنن که اینطوری بهتر یاد میگیرن…اما واقعیت اینه که سرعت ادا کردن و صحبت کردن بسیار کمتر از ظرفیت یادگیری شماست.در فرایند مطالعه باید فقط چشم ها و مغز درگیر باشن.سرعت قوه ی بینایی شما، خیلی بیشتر از تکلم شماست.بنابراین از تلفظ حروف و واژه ها حین مطالعه خودداری کنین.

تکنیک تندخوانی
تکنیک تندخوانی

به چند نکته مهم‌ تندخوانی توجه کنید:

در محیط مطالعه تون هر عاملی که موجب پرت شدن حواس شما میشه رو حذف کنین.

تا میتونین تند خوانی رو تمرین کنین . تند خوانی هم مثل سایر مهارتها نیاز به تمرین و ممارست داره.

تمرکز خودتون رو حین مطالعه حفظ کنین. یعنی اینکه موقع خوندن مطلبی در آن واحد به چیز دیگه ای فکر نکنین.

هنگامی‌ که تکنیک تندخوانی رو به‌طور صحیح کار می‌برین و اون روش‌ها را به‌شدت تمرین می‌کنین، عملکرد کلی شما، به طور قابل‌ توجهی بهبود پیدا میکنه و در دراز مدت ، به طرز چشمگیری در زمان، صرفه جویی میکنه .

به تمامی دانش آموزها و داوطلبین عزیز توصیه میکنم حتما و حتما این چند تکنیک تندخوانی ساده رو اجرا کنین تا باعث افزایش بازدهی تون بشه و از درس خوندن لذت ببرین .

برنامه ریزی

     جمعه بعد آزمون ساعت ۱۴:۰۰                 

     ۱-   تصحیح آزمون با پاسخنامه تستی و درصدگیری

    ۲-  شروع تحلیل درس به درس با پاسخنامه تشریحی

    ۳-بررسی  سوال ها به ترتیب  شامل مرور تست هایی که درست  زده اید (اگر نکته ای داشت یادداشت شود) یادداشت نکته ی سوال هایی که غلط جواب داده اید درصورت لزوم صورت سوال و جواب و یادداشت سوالاتی که نزده اید به همراه جواب.

  *تاریخ آزمون در جلوی نکته یادداشت شود و تحلیل ها درس به درس باشد.( ادبیات در یک بخش از کلاسور تحلیل آزمون شما عربی در یک بخش و . . . )

  ۴-بررسی مباحثی که جا مانده  یا ناقص یادگرفته شده و مفهوم دریافت نشده.

  ۵-برنامه ریزی برای یک هفته آینده و به صورت جزئی تر( اولویت خواندن و ذکر مباحثی که باید خوانده شود و ذکر منابع مطالعه به همراه ساعت مطالعه ی هر درس)  برای شنبه و شب شنبه برنامه ریزی جزئی تر برای یکشنبه و ....

 در برنامه ریزی بچه های سال آخر زیست و شیمی و ادبیات-زبان فارسی هر روز (یک روز ادبیات فرداش زبان فارسی) و سایر دروس یک روز در میان ( نحوه برنامه ریزی   کاملا شخصی است.)

 برای جمع بندی آخر دو هفته خلاصه نویسی ها و متن کتاب به طور سریع مرور شود و تست های نشان دار زده شود.

 سرعت درس خواندنتان را بالا ببرید... این به نفع شماست که کمتر حواستان به اطراف پرت شود و سرعت بازیابی مطالب ، سر آزمون برای شما بالاتر برود.

پر کردن دفتر برنامه ریزی به صورت نام مبحث و تعداد ساعات مطالعه فراموش نشود.

در تست زنی باید تمام تستای مبحث زده شود نه تستای زوج یا فرد و از این قبیل روش ها...!!!!

چگونه درس بخوانیم؟؟؟؟!!!!

۱-مطالعه کامل و بادقت متن کتاب درسی و بررسی شکل ها و حل تمااام مسائل و تمارین کتاب درسی برای دروس ریاضی و فیزیک و شیمی ( اهمیت متن کتاب درسی و تصاویر)

۲-حل تست ها به صورت تست-پاسخ تشریحی و یادداشت نکات تست در حاشیه کتاب درسی و یا مشخص کردن بخشی از متن کتاب درسی که حائز اهمیت است.

۳-بازگشت به متن کتاب درسی و مرور نکات یادداشت شده


۴-مطالعه متن کتاب درسی و نکات یادداشت شده

۵-زدن مجدد تست ها به صورت چندتایی

*در صورت ضعف در مبحثی درسنامه ی کتاب کمک درسی مطالعه شود و توضیحات مورد نیاز برای درک بهتر در کتاب درسی یادداشت شود.

۶-مرور متن کتاب به همراه نکات قبلی و تازه یادداشت شده


۷-زدن مجدد تست ها به صورت چند تایی و نشان دار کردن آن ها(نشان دار کردن تست های احتمالی کنکور و تست هایی که مشکل داشتید و تست هایی که راه حل طولانی دارند و ....)

۸-مرور متن و تصاویر کتاب درسی و نکات یادداشتی


۹-حل تست های نشان دار و مهم و پرتکرار

۱۰-مرور متن و تصاویر کتاب درسی به همراه نکات یادداشتی 

۱۱-خلاصه نویسی درس در تعداد صفحات مشخص برای زمان جمع بندی


۱۲-مرور خلاصه نویسی ها و اشکال کتاب درسی  برای جمع بندی به همراه  نکات تحلیل شده آزمون های آزمایشی که باید در دفتر مخصوصی به صورت جداگانه و درس به درس نوشته شود.این کار با ید به همراه تست از کتب جمع بندی باشد کتاب های معتبری که تقریبا تمام مطالب کتاب درسی را پوشش دهد. در این صورت هم نباید از اهمیت متن کتاب غافل شد و  باید متن کتاب را هم مرور سریع کرد.


 برای یادگیری مطالب از هر روشی که خودتون صلاح می دونین استفاده کنین مثل رمز سازی، نمودار بندی، جدول بندی و تصویر سازی و ...